Skip links

Zidne obloge – sve što treba da znate o njima

Ako tražite novi moderan način kako da oplemenite zidove, a da to nisu stari klasični načini krečenjem zida i postavljanjem slike, paneli koji se koriste u svrhu zidne obloge su pravi izbor za vas. Zidni paneli se najčešće proizvode od medijapana na koji se lepi zaštitna folija da bi bio što dugotrajniji i da mu spoljašnji faktori ne mogu ništa. Nakon montaže shvatate da zidni paneli instant unose toplinu u vašu prostoriju. U nastavku teksta potrudićemo se da vam predstavimo sve prednosti zidnih panela i zašto treba da postanu deo vašeg doma. Benefiti su višestruki, pa pročitajte više o njima. 

zidne obloge

Brza i jednostavna ugradnja

Možda vam nije jasno zašto se baš ovaj benefit našao prvi na listi. Ali ugradnja zidnih panela nikad nije bila brža i lakša. Postavljanje zidnih panela prati jednostavan proces koji neće napraviti previše nereda i fleka koje se mogu desiti prilikom krećenja. To je tkz. klik tehnologija koja ne zahteva previše vremena, alata i vaših živaca. Spojevi su neprimetni i nemate razloga za strah, delovi konstrukcije odmah po nameštanju daju osećaj celine na zidu. Postoji mogućnost skidanja zidnih panela, ako se predomislite pa ih želite u drugoj prostoriji. Ili se preselite pa biste ih poneli zajedno sa sobom u novi dom. 

Povećavate vrednost svoje nekretnine

Zidni panel je oduvek predstavljao luksuzno sredstvo za stilizaciju zidova, setite se samo kraljevskih dvorova koji su danas pretvoreni u muzeje i pomislite na one raskošne dvorane koje su imale neku vrstu drvene obloge. Ovo luksuzno dekorativno sredstvo je doživelo svoju modernu evoluciju i danas je isto deo elegantnih i bogato ukrašenih domova. Dizajneri enterijera sve više ubacuju zidne obloge u svoje enterijer zamisli jer drvo daje određenu toplinu, a u svom sastavu nema toksičnih komponenata koje zagađuju okolinu.

Dobijate moderan izgled enterijera

Ako ste u potrazi za izgledom doma koji će pre svega biti moderan obavezno se odlučite za zidne panele jer oni odgovaraju svakom stilu enterijera. U našoj ponudi nalazi se preko 40 različitih Maestro panela od kojih neki imaju i svoj plafonski par pa ćete lako odabrati nešto za svoj dom. Izgled i tekstura drveta doneće u prostoriju taj moderni štih za kojim mnogi tragaju kada uređuju dom. Drvene obloge na zidu izgledaju upečatljivo i dovoljno zanimljivo da razbiju dosadu praznih zidova. Ako želite grublji izgled doma sa dozom industrijskog šika i za to postoji rešenje; odnosno odlučite se za obloge koje izgledom podsećaju na cement i stvoriće kontrast sa udobnim nameštajem i mekanim tepisima. 

Lako se održavaju

Kada govorimo o održavanju zidne obloge su veoma zahvalne jer se lako održavaju u par poteza sa vlažnom krpom. Ovaj tip zidne dekoracije je veoma uredan i čak se lakše održava od samo okrečenih zidova. Ploče napravljene od medijapana imaju zaštitnu foliju koja je otporna na jaku svetlost i mehaničke udarce. Takođe paneli su otporni na požar, vlagu i abraziju iako su vrsta drvene obloge, tako da možete uživati u njima bez bojazni da će im se nešto desiti, ili da će povući vlagu.