Skip links

Mermer

Mermer je najpopularniji dekorativni kamen, koji odiše elegancijom i kvalitetom. Mermeta Design & Furniture izrađuje unikatni nameštaj od mermera po Vašem dizajnu i merama, kojim ćete u svoj enterijer uneti dozu luksuza. Pogledajte kako izgleda mermer iz naše ponude.

Iz ponude izdvajamo

ARABESCATO

Arabescato

Arabescato grigio Orobico

Arabescato grigio Orobico

Arabescato P

Arabescato P

Azul Macaubas

Azul Macaubas

Bardiglio Capela

Bardiglio Capela

Beola Nera

Beola Nera

Beola Nera 2

Beola Nera 2

Bianco Lasa Covelano

Bianco Lasa Covelano

Bianco Venato

Bianco Venato

Black and gold

Black and Gold

Black Beauty

Black Beauty

Black wood

Black Wood

O materijalu

Naziv ovog prirodnog kamena – mermer je grčkog porekla, potiče od reči “marmaros”, što u prevodu znači blistavi kamen. Mermer je metamorfna stena, koja je nastala od rekristalizovanih karbonatnih minerala, najčešće od krečnjaka i dolomita. Raznovrsne boj ovog dekorativnog kamena su omogućene zahvaljujući mineralnim krečnjacima kao što su glina, mika, kvarc, pirit, gvožđe i grafit. 

Metamorfni proces čini mermer kompaktnijim i manje poroznim. Najčešća i najznačajnija primena ovog prirodnog kamena je u vajarstvu i građevinarstvu. Mermer krasi najimpozantnije građevine, kao što je Tadž Mahal u Indiji, koji je u potpunosti isklesan od ovog kamena. Mermerje nekada bio rezervisan za domove najimućnijih ljudi, dok je danas dostupan gotovo svima.

Funkcionalan i elegantan
dekorativni kamen

Mermer se izdvojio kao najpopularniji dekorativni kamen, jer ga osim izuzetnog estetskog utiska koji ostavlja u enterijeru, odlikuje i funkcionalnost. Mermer je čvrst, težak i blistav, a lako se može kombinovati i sa drugim materijalima.

Kombinacijom mermera i drveta dobićete rustičan izgled, dok ćete kombinovanjem ovog dekorativnog kamena sa gvožđem ili staklom modernizovati svoj enterijer. Zahvaljujući specijalnim mašinama i znanju naših stručnjaka, precizno ćemo napraviti oblik mermera kakav ste zamislili u svom domu.

Mermer – cena i poručivanje – jednostavno uz Mermetu

Ukoliko želite da svoj prostor opremite najkvalitetnijim nameštajem od mermera, posetite naš Show room i izaberite mermer iz naše ponude koji će se uklopiti uz Vaš enterijer. Sve informacije u vezi cene mermera, načina obrade i dizajna nameštaja možete dobiti na licu mesta, ili slanjem upita našim stručnjacima.

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for mermeta.rs needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 31, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page