Skip links

Mermer

Mermer je najpopularniji dekorativni kamen, koji odiše elegancijom i kvalitetom. Mermeta Design & Furniture izrađuje unikatni nameštaj od mermera po Vašem dizajnu i merama, kojim ćete u svoj enterijer uneti dozu luksuza. Pogledajte kako izgleda mermer iz naše ponude.

Iz ponude izdvajamo

ARABESCATO

Arabescato

Arabescato grigio Orobico

Arabescato grigio Orobico

Arabescato P

Arabescato P

Azul Macaubas

Azul Macaubas

Bardiglio Capela

Bardiglio Capela

Beola Nera

Beola Nera

Beola Nera 2

Beola Nera 2

Bianco Lasa Covelano

Bianco Lasa Covelano

Bianco Venato

Bianco Venato

Black and gold

Black and Gold

Black Beauty

Black Beauty

Black wood

Black Wood

O materijalu

Naziv ovog prirodnog kamena – mermer je grčkog porekla, potiče od reči “marmaros”, što u prevodu znači blistavi kamen. Mermer je metamorfna stena, koja je nastala od rekristalizovanih karbonatnih minerala, najčešće od krečnjaka i dolomita. Raznovrsne boje ovog dekorativnog kamena su omogućene zahvaljujući mineralnim krečnjacima kao što su glina, mika, kvarc, pirit, gvožđe i grafit. 

Metamorfni proces čini mermer kompaktnijim i manje poroznim. Najčešća i najznačajnija primena ovog prirodnog kamena je u vajarstvu i građevinarstvu. Mermer krasi najimpozantnije građevine, kao što je Tadž Mahal u Indiji, koji je u potpunosti isklesan od ovog kamena. Mermer je nekada bio rezervisan za domove najimućnijih ljudi, dok je danas dostupan gotovo svima.

Funkcionalan i elegantan
dekorativni kamen

Mermer se izdvojio kao najpopularniji dekorativni kamen, jer ga osim izuzetnog estetskog utiska koji ostavlja u enterijeru, odlikuje i funkcionalnost. Mermer je čvrst, težak i blistav, a lako se može kombinovati i sa drugim materijalima.

Kombinacijom mermera i drveta dobićete rustičan izgled, dok ćete kombinovanjem ovog dekorativnog kamena sa gvožđem ili staklom modernizovati svoj enterijer. Zahvaljujući specijalnim mašinama i znanju naših stručnjaka, precizno ćemo napraviti oblik mermera kakav ste zamislili u svom domu.

Mermer – cena i poručivanje – jednostavno uz Mermetu

Ukoliko želite da svoj prostor opremite najkvalitetnijim nameštajem od mermera, posetite naš Show room i izaberite mermer iz naše ponude koji će se uklopiti uz Vaš enterijer. Sve informacije u vezi cene mermera, načina obrade i dizajna nameštaja možete dobiti na licu mesta, ili slanjem upita našim stručnjacima.