Skip links

Onyx

Prirodni kamen onyx oplemeniće svaki komad nameštaja i uneti dozu elegancije u Vaš enterijer. Pogledajte našu ponudu i izaberite tip kamena koji će krasiti Vaš dom ili drugi prostor po želji.

Iz ponude izdvajamo

Onyx-Antico-Brecciato

Onyx Antico Brecciato

Onyx-bianco

Onyx Bianco

Onyx-Fantastico

Onyx Fantastico

Onyx-Ivory-I

Onyx Ivory I

Onyx-Ivory-II

Onyx Ivory II

Onyx-jade-green

Onyx Jade Green

Onyx-Jade-Green-BACKLIT

Onyx Jade Green BACKLIT

Onyx-Jade-Green-neo

Onyx Jade Green Neo

Onyx-messicano

Onyx Messicano

Onyx-messicano-BACKLIT

Onyx Messicano BACKLIT

Onyx-MIELE

Onyx MIELE

Onyx-red

Onyx Red

O materijalu

Prirodni kamen onyx (oniks) je izuzetno cenjen još od antičkog doba. U to vreme je crni oniks smatran lekovitim kamenjem, a nakit koji je on krasio je bio vrlo značajan i na ceni. Svi narodi su ga poštovali kao zaštitni kamen protiv crne magije, a Stari Rimljani su ga koristili da u njemu rezbare likove najpoznatijih junaka.

Oniks je poludragi kamen i jedini koji može da se prosvetljava. Danas je oniks jedan od najpoznatijih materijala koji se koriste u uređenju enterijera. On dolazi u različitim varijantama i bojama, pa se može naći oniks crne, smeđe, žute i bele boje, kao i nekoliko kombinacija u vidu interensantnih šara. 

Oniks – prirodni kamen koji utiče na psihu

Kamen oniks je dobar izbor za uređenje enterijera zbog toga što je pogodan za obrađivanje, pa se može prilagoditi bilo kojoj prostoriji. Specifična boja i struktura materijala ga čine efektnim, pa nećete pogrešiti ukoliko oplemenite svoje zidove ili podove ovim kamenom, a nameštaj koji sadrži oniks je posebno atraktivan i luksuzan.

Osim izuzetnog estetskog uticaja koji ostavlja na ambijent u kome se nalazi, smatra se da kamen oniks ima značajnu ulogu i na psihičko stanje i balans. Ovaj kamen utiče na oslobađanje mentalnog ili fizičkog stresa i podstiče izdržljivost.

Poručite kamen oniks za dozu elegancije u domu

Ukoliko želite da svoj prostor opremite najkvalitetnijim nameštajem koji sadrži elegantni prirodni kamen oniks, posetite naš Show room i izaberite oniks iz naše ponude koji će se uklopiti uz Vaš enterijer. Sve informacije u vezi cene ovog kamena, načina obrade i dizajna nameštaja možete dobiti na licu mesta, ili slanjem upita našim stručnjacima.