Skip links

Granit

Granit je pravi izbor za ljubitelje modernog enterijera, koji žele da svoj prostor opreme prirodnim materijalima. Pogledajte ponudu Mermeta Design & Furniture materijala i izaberite najkvalitetniji granit za svoj nameštaj.

Iz ponude izdvajamo

Azul-bahia

Azul Bahia

Blue-pearl

Blue Pearl

Golden-fantasy

Golden Fantasy

Himalayan-blue

Himalayan Blue

Ivory-brown

Ivory Brown

Labrador-blue-green

Labrador Blue Green

Matrix

Matrix

Multicolor

Multicolor

NERO-ASSOLUTO-sandblasting

NERO ASSOLUTO Sandblasting

New-cashmere-white

New Cashmere White

Star-galaxy

Star Galaxy

Viscont-white

Viscont White

O materijalu

Reč granit potiče od reči “granum” koja je latinskog porekla i koja u prevdu znači zrno. Ova stena se formira od užarene magme i nastaje njenim hlađenjem i učvršćivanjem duboko u unutrašnjosti zemlje. Reč je o jednom od najčvršćih materijala na svetu koji se odlikuje jedinstvenim izgledom.

Granit je kamen poznat po svom bezvremenskom kvalitetu i dozi sofisticiranosti koju unosi u svaki ambijent. O njegovoj izdržljivosti dovoljno govori činjenica ga samo drugi komad granita ili dijamant može da ga preseče.

Praktičan i efektan dekorativni kamen

Granit je težak, otporan na toplotu, a uz to se izuzetno lako čisti i održava, što ga čini praktičnim izborom dekorativnog kamena. Idealan je za opremanje različitih prostorija, pa i površina koje trpe veliko opterećenje  i temperaturne razlike – kuhinjskih radnih ploča, podova i sličnih površina.

Često se koristi za opremanje stepenica ili zidova, pa ga često možete videti u mnogim svečanim salama i elegantnim holovima. Zbog svoje izdržljivosti se koristi i u kupatilu, a može biti i sjajan dodatak unikatnim komadima nameštaja.

Poručite elegantni nameštaj koji krase granitne ploče

Ukoliko želite da svoj prostor opremite najkvalitetnijim nameštajem koji sadrži elegantne granitne ploče, posetite naš Show room i izaberite granit iz naše ponude koji će se uklopiti uz Vaš enterijer. Sve informacije u vezi cene granita, načina obrade i dizajna nameštaja možete dobiti na licu mesta, ili slanjem upita našim stručnjacima.