Skip links

Zašto Vam je potreban mini bar u domu?

Sve češće smo svedoci da je mini bar rado viđen gost u enterijeru dnevne sobe. Ili otvorenog koncept dizajna kada je dnevna soba spojena sa kuhinjom. Ako u Vašem domu često okupljate porodicu i prijatelje oplemenite svoj prostor jednim funkcionalno praktičnim rešenjem koje će u isto vreme vizuelno i estetski doprineti celokupnom ambijentu. Zabava, kao ni gledanje filmova uz čašu vina, ni navijanje dok pratimo utakmicu uz kriglu piva se ne može zamisliti bez mini bara. Mini bar je odlično dizajnersko rešenje ako treba da opremite stan i unesete dašak stila. Jer nijedan stambeni prostor nema podrum za odlaganje pića niti vinskih flaša. 

mesingani mini bar

Za mini bar Vam ne treba previše prostora niti zasebna prostorija. Dovoljan je ugao u dnevnoj sobi ili zaseban prostor iza garniture za sedenje. Mini bar kao enterijerski dodatak doprineće boljoj atmosferi i raspoloženju Vaših gostiju. A osvežavajuća pića koja ćete služiti sa kolica mini bara poštedeće Vas kao domaćina čestog odlaska u kuhinju i na taj način nećete propustiti zabavu. Mini bar može biti komad nameštaja kao što je polica, komoda, konzolni sto ili kolica. Na Vama je da tom komadu nameštaja udahnete novi život i kreirate mini bar po svojoj želji. 

Ako još uvek niste pronašli odgovarajui mini bar za svoj dom pogledajte našu ponudu Buster + Punch luksuznih mini barova za stanove koji odišu besprekornim dizajnom i elegancijom. Buster + Punch mini barovi izrađeni su brižljivom selekcijom prirodnih materijala, poput hrasta i u kombinaciji sa modernom ugradnom rasvetom doprineće opuštenom ambijentu Vašeg doma. Da biste se opustili sa čašom omiljenog pića nakon napornog radnog dana nije Vam potreban čitav šank i nekoliko barskih stolica za koji nećete imati mesta u stanu. Potreban Vam je samo mini bar elegantnog dizajna koji ćete lako uklopiti u enterijer dnevne sobe. 

Kako organizovati mini bar u dnevoj sobi?

Barske jedinice mogu biti različite, ali se uvek slede ista pravila kada je u pitanju organizacija kućnog mini bara. Barska jedinica koja zauzima najmanje mesta i koju je najlakše uklopiti u enterijer prostora je komad nameštaja koji izgleda poput konzolnog stola ili pravougaona kolica na dva sprata. Ako se odlučite za kolica, ona najčešće imaju dva sprata. Odnosno površine za odlaganje, što znači dole možete držati flaše omiljenog pića, a gore čaše. Kolica su dobro rešenje jer imaju točkiće i veoma su praktična. Tako da, tamo gde se zabava u prostoriji odvija, lako možete dogurati kolica i poslužiti svoje goste. 

Druga solucija bio bi konzolni sto koji bi postavili uz zid ili uz garnituru za sedenje. Takođe konzolni stolovi se sastoje iz dve površine gornje i donje. Tako da će Vam organizacija biti laka, gore poređajte određene čaše, a dole svoja omiljena alkoholna pića. 

Treća varijanta mini bara u dnevnoj sobi bio bi vinski ormarić sa policama za čaše i udubljenjima za vinske flaše. Ovo su najčešće prostrani kredenci. U njih možete staviti i pribor koji se koristi za otvaranje vinskih flaša i posluženje vina. Ponekad ovi ormari imaju mogućnost instaliranja rashladnog sistema koji će Vaše vino držati na potrebnoj temperaturi.