Skip links

Vinske police – gde ih postaviti u Vašem domu?

Postaviti vinske police u svom domu i nije tako jednostavno kao što se misli jer vino zahteva određenu pažnju i ako nemate samo dekorativni cilj, morate paziti gde i kako ćete postaviti vinske police. Ovo posebno može biti izazovno ako živite u malom prostoru, i budite spremni na kompromis kada je veličina police u pitanju. Čak iako niste veliki poznavalac vina, lepo je imati flašu ili dve u kući kada Vam dođu prijatelji. Ili kada želite da se opustite. Takođe je poželjno imati napravljenu vinsku policu u stanu jer ne možete držati vino u frižideru, niti u ostavi sa testeninom pogotovo ako ste ljubitelj vina. 

U odnosu na to koliko imate raspoloživog prostora možete postaviti vinske police i na taj način i dekorisati prostoriju. Postoje brojna rešenja koja se koriste u opremanju modernih enterijera i koja mogu da upotpune Vašu enterijer priču. 

Vinolux vinski zidovi i podrumi

U ponudi kod nas nalaze se Vinolux različita moderna rešenja za odlaganje vina. Počev od nosača za vino koji su idealni za male stanove i uzane prostore do polica i vitrina specijalno dizajniranih za vino. Sa Vinolux proizvodima uštedećete dragoceni prostor, i dobićete praktično i efikasno rešenje za odlaganje flaša.

Ako postoji neki ćošak stana koji niste iskoristili, a ne želite da stavite neku dosadnu vazu, uvek možete iskoristiti prostor tako što ćete postaviti neke moderne nosače za vino. Mnogi žele da vino drže u kuhinji tako da ako imate neki slobodan ormarić ili fioku možete flaše odložiti i tu. Ali je potrebno da napravite neki držač, da budu stabilnije spremljene. Ako imate trpezariju možete ih lepo izložiti na zid uz pomoć držača ili vinske police. Jer će se tu flaše najviše i koristiti. Budite otvorenog uma i posmatrajte flašu vina kao dekorativno sredstvo koje će enterijeru dati notu elegancije. I nikako ne odbacujte vinske police u dnevnoj sobi ako postoji neki slobodan zid. Postoje brojni moderni dizajni koji će od vinske police i flaše za vino napraviti poželjan i luksuzan deo enterijera.

Postoji više zanimljivih rešenja kako se mogu izložiti flaše vina u enterijeru, a mi ćemo u redovima koji slede govoriti o 3 interesantna rešenja. 

Ugradne police kao prvi izbor za odlaganje vina

vinske police

Ovaj metod se najčešće koristi kada postoji malo iskoristivog prostora. Ili kada je potrebno smestiti što više flaša na jednom mestu. Često su ta mesta u ćošku, iznad frižidera, kuhinjskih elemenata ili nekih drugih uređaja. Kada se ne bi postavile tu ugradne police za vino ta mesta bi ostala prazna i neiskorišćena. 

Police za vino preko celog zida

vinski zid

Ovo je rešenje koje sigurno treba da odaberete ako ste pravi ljubitelj vina. Jer će Vam ceo zid biti taman da prikažete svoju kolekciju pažljivo odabranih vina. Najbolje je izabrati zid u trpezariji u blizini stola, jer će tu najviše doći do izražaja. Ako želite možete napraviti policu za vino preko celog zida i u hodniku i u dnevnoj sobi. U zavisnosti gde Vam je ostalo slobodnog prostora. 

Složite vino ispod stepenica

vino ispod stepenica

Ako u Vašem stambenom prostoru imate stepenice koje vode na sprat, ispod stepenica je prazan prostor koji je nekad izazovno iskoristiti i dekorisati. Često se taj prostor koristi kao prostor za odlaganje. Ali isto tako ako dodate police iskoristite taj prostor za vinske flaše jer će biti interesantan dekor celom prostoru.