Skip links

Tapete u kupatilu – 3 kreativna načina kako da ih zalepite

Kada uređujete svoj životni prostor ne smete zaboraviti da se posvetite dizajnu kupatila i dekoraciji istog. Iako se većina ljudi fokusira na izbor pločica u kupatilu, ne treba zaboraviti da je i to prostorija u kojoj trebate da se osećate opušteno, a ne sterilno. Često su kupatila prostorije koje se na prvom mestu dizajniraju da budu funkcionalna, a zaboravi se estetika. Kao i svaka prostorija tako i kupatilo ima veliki potencijal za dizajniranje i dekoraciju sa nebrojenim mogućnostima. 

tapete

Od kupatila možete napraviti pravi mali wellness i spa kutak u kome se uvek možete relaksirati. Kupatilo je najfrekventnija prostorija u domu koju koriste svi članovi porodice više puta dnevno i potrebno je dobro smisliti u kom smeru ćete ga dekorisati; da nađete prigodan stil koji svima u porodici odgovara. 

Poslednji trend u dekoraciji kupatila koji i kod nas uzima maha su tapete. Tapete specijalizovane za kupatila su moćan alat i dekorativno sredstvo koje će razbiti monotoniju i sterilnost svakog kupatila. Ljudima je najvažnije da je kupatilo čisto i funkcionalno, ali tapetama koja se na velika vrata vraćaju na enterijer scenu treba obavezno pružiti šansu. Izbor dezena tapeta je ogroman tako da ćete sigurno pronaći odgovarajuće tapete koji će se uklopiti u stil Vašeg doma. Pogledajte našu kvalitetnu ponudu luksuznih tapeta i budite slobodni da kontaktirate naše stručno osoblje koje će Vam pomoći prilikom odabira. 

Princip postavljanja tapeta u kupatilo je isti kao i kod svake druge prostorije jer tapete za kupatilo su specijalizovane; one su izgrađene od materijala koji podnosi vlagu i česta kvašenja. Možete kompletno kupatilo izlepiti tapetama ili možete akcentovati samo jedan zid. I jedna i druga opcija mogu biti odlično rešenje. A u redovima koji slede predstavićemo Vam 3 načina kako da zalepite tapete u kupatilu. 

Napravite dve zone u kupatilu

Ako imate veliko kupatilo koje možete da segmentirate, odvojite te zone sa tapetom. Tapetu zalepite izvan glavnog dela kupatila, odnosno ne lepite tapetu u zoni tuš kabine. Ako zalepite tapetu u manjoj zoni tako akcentujte oba područja. 

Akcentujte jadan zid

Tapeta će možda imati najveći efekat u kupatilu ako je zalepite samo na jednom zidu. Jer tako se pravi fokusno mesto u ovoj prostoriji. Fokusno mesto u kupatilu može biti iznad lavaboa, i na zalepljenu tapetu možete staviti dekorativno ogledalo. 

Napravite umetničko delo od tapete

Ako ne želite da lepite tapete u kupatilu, ili tapeta ima previše napadan dezen ili ilustraciju možete jedan list tapete uramiti u luksuzan ram i okačiti na jedan zid kupatila. Ako nemate prostora da lepite tapete po nekom od zidova kupatila uvek možete iseći trake, napraviti tapetne bordure i uokviriti ogledalo. 

Nadamo se da smo Vas bar malo zainteresovali za tapete i možda bacili u dilemu da ih uvrstite u dekoraciju svog kupatila. Tapete mogu biti lep i efektan dekorativni detalj koji će Vašem kupatilu dati poseban i luksuzan izgled. Bilo da se odlučite za jednobojne, tapete sa dezenom ili krupnom ilustracijom ako dobro osmislite dizajn kupatila one mogu načiniti enterijersku dekorativnu promenu.