Skip links

Sudopera – kako odabrati pravu za potrebe vaše porodice

Odabir prave sudopere za Vaš dom nije nimalo lak zadatak jer sudopera mora da prati enterijer kuhinje. U zavisnosti od strukture porodice i broja ukućana bira se sudopera jer na prvom mestu ona mora da zadovolji sve potrebe svakog člana porodice. Ne može se uzeti ista sudopera za domaćinstvo koje broji samo dva člana, porodicu sa detetom, ili višečlanu porodicu gde je više od dvoje odraslih osoba i više od dvoje dece. Sudopera pre svega mora biti funkcionalna i praktična jer je deo kućne higijene i pomaže nam kod pripreme namirnica.  

sudopera

Iako nabavka sudopere deluje kao jednostavan proces, verujte nam da nije tako, jer često porodice i vlasnici kuća i stanova završe sa plitkim, malim i neadekvatnim sudoperama koje ne mogu da zadovolje osnovne svakodnevne potrebe. Najgore što može da Vam se desi je da završite u nefunkcionalnoj kuhinji i prostoru koji ne ispunjava osnovne potrebe. Kada birate sudoperu gledajte da ona odražava Vaše potrebe i stil života. 

Takođe, morate razmisliti o tome koliko aktivno vremena provodite u kuhinji, koliko koristite dnevno sudoperu i u koje svrhe. Ako svakodnevno perete posuđe mnogo je praktičnije da imate dve kadice jer će Vam one olakšati posao. Ako posuđe perete u mašini, a sudoperu koristite za pranje namirnica onda nema potrebe za duplom sudoperom. Dovoljna Vam je jedna. Dvostruka sudopera je praktična kod višečlanih porodica jer one imaju frekventnije potrebe i češće koriste posuđe i namirnice.  

Sudopera kao luksuzni element

Da biste razumeli šta Vam treba i kakvu sudoperu želite u svom domu potrebno je da se upoznate sa osnovnom anatomijom sudopere i materijalima od kojih se izrađuje. Glavni deo koji služi za rad je upravo sudopera odnosno telo mehanizma koja nam omogućava pranje posuđa i namirnica bez da prolivamo vodu na sve strane. Ono što je potrebno da sudopera sadrži je snažni sliv koji se ne savija previše da bi vam sudopera trajala što duže. Kod nas na tržištu najrasprostranjenije su sudopere od nerđajućeg čelika, a sve popularnije postaju granitne sudopere. 

Kod nas u ponudi nalaze se Reginox sudopere koje ostavljaju bez daha svojim dizajnom u više različitih boja. Reginox sudopere izrađene su od najkvalitetnijeg nerđajućeg čelika modernom tehnikom dubokog izvlačenja. Uz ove sudopere možete upariti i elegantnu slavinu od istog materijala i boje. Takođe se mogu napraviti i dodaci za sušenje posuđa ili cedila koja se instaliraju u jednom delu kadice. 

Pre odabira i kupovine sudopere obavezno izmerite prostor koji ste opredelili za ovu namenu. Onda potražite kod proizvođača određenu veličinu. Uglavnom svi proizvođači nude nekoliko standardnih veličina. Ako se odlučite za određenu ekskluzivnu varijantu proverite na vreme da li se izrađuje u Vama potrebnoj veličini. Kada merite prostor za sudoperu potrebno je da navedete širinu, visinu i dubinu sliva. Tako dobijate pravi prostorni osećaj koliko će Vam zauzeti mesta u kuhinji. 

Kada uzmete u obzir sve tehničke parametre za kupovinu sudopere na kraju odaberite ono što Vam se najviše sviđa i odgovara Vašem stilskom rešenju doma. Najvažnije je da budete zadovoljni svojim izborom i da uživate u svojoj kuhinji.