Skip links

Kvarc kao materijal budućnosti za opremanje kupatila

Pred kakvim izazovom ste se našli kada ste opremali kupatilo, ili kakve sad vodite bitke u glavi ako treba da uredite ovu ne manje važnu prostoriju u svom domu?! Često se kuhinji pridaje mnogo veća važnost kada se biraju materijali, nego kada se konstruiše kupatilo, a ljudi često pribegavaju onim već poznatim i sigurnim varijantama koje podrazumevaju keramičke pločice i prostu sanitariju. 

Pult u modernom kupatilu je odraz vašeg stila i može biti i te kako praktičan i funkcionalan ako se opredelite i za neki drugi luksuzni materijal kao što je kvarc. Kada birate materijal za pult u kupatilu morate imati na umu da birate materijal kojim ćete biti zadovoljni godinama, koji će imati vanvremensku eleganciju i neće vam brzo dosaditi. Postoje brojni prirodni materijali koji će uneti potrebnu dozu glamura u vaše kupatilo poput mermera i granita, ali ovom prilikom želimo da vam predstavimo kvarc kao materijal budućnosti za opremanje kupatila. 

Kakav je kvarc kao materijal i koje su prednosti kvarcnih ploča?

Kvarc je vrsta kamena koji je sve više zastupljen u modernim enterijerima. iSastoji se od skoro 90 procenta mlevenog kvarca. A mali procenat u sastavu materijala zauzima poliresin. Ovaj materijal je vrsta inženjerskog kamena i nije poput mermera i granita. Ali poseduje benefite koji su i više nego dragoceni u opremanju enterijera. Kvarcne ploče su dostupne u više boja i veoma lako ćete ih implementirati u svoj dom. Bez obzira na to za koji se stil opremanja opredelite. Najveći benefit kvarca je taj što su kvarcne ploče veoma izdržljive i lake za održavanje. Ovaj izdržljivi materijal biće vam odličan saveznik po pitanju vlage u kupatilo jer je na istu otporan. 

Zasto kvarcni kamen treba da postane deo vašeg kupatila?

Kvarcne ploče su savršen izbor za vaše kupatilo. Sa sobom nose dozu glamura i elegancije. A kupatilski pult izrađen od ovog materijala može da traje decenijama. Pored toga, kvarcne ploče imaju toliko boja i nijansi da će se lako prilagoditi vašem stilu opremanja kupatila. Ove moderne ploče mogu biti pravi izbor za vas bilo da želite svetlo, tamno, neutralno ili kupatilo u određenoj boji. Kvarcne ploče mogu biti pune boje ili mogu da imaju po sebi vene kao što je to slučaj sa mermerom. U našoj ponudi se nalaze brojne kvarcne ploče različitih boja koje će svojim luksuznim izgledom sigurno oplemeniti vaše kupatilo. 

Kvarc je najbolja alternativa prirodnom kamenu, odnosno mermeru koji možete pronaći na tržištu za opremanje enterijera. Ovaj materijal je otporan na prljanje i vlagu i neće se menjati pod uticajem vode u kupatilu. Takođe površina kvarcnih ploča je neporozna tako da smo sigurni da će vam dugo trajati u domu. Razlika između ploča napravljenih od prirodnih materijala i kvarca je ta što mermerne radne ploče morate zapečatiti zaštitinim folijama da bi duže trajale. Dok to sa kvarcnim pločama nije slučaj. Prirodni kamen uvek mora da se zaštiti sa folijama da ne promeni boju i teksturu od vlage i drugih spoljnih faktora. Kvarcne ploče je dovoljno aplicirati u kupatilo. I naravno redovno ih održavati sredstvima za higijenu kao što biste tretirali i obične keramičke pločice.