Skip links

Kuhinje rađene po vašoj meri ili već gotove kuhinje?

Kada uređujete vaš budući dom, pre ili kasnije stignete do dileme oko kuhinje. Da li da kuhinja bude rađena po vašim merama prostora ili da kupite gotovu kuhinju. Uvek je mnogo lakše i brže kupiti gotovu kuhinju jer tako štedite vreme, čuvate određeni novac, i već vidite kako kuhinja izgleda završena. 

Međutim, postavlja se pitanje da li je to i najbolje rešenje na dugoročnom planu. Kada kupujete gotovu kuhinju uvek vidite gotov proizvod, ali često to nije najbolje rešenje u prostoru. U nastavku teksta potrudićemo se da vam što bolje objasnimo i približimo sve prednosti kuhinja rađenih po meri u odnosu na gotove kuhinje na tržištu. 

Unikatan dizajn kreirate sami 

Najveća prednost kuhinja rađenih po meri je sigurno ta što sami osmišljavate izgled vaše kuhinje, raspored ormarića i uređaja prema vašem prostoru. Tako što ćete sami ili uz pomoć profesionalaca, stručnih dizajnera i stolara, smisliti dizajn vaše kuhinje ne ostavlja prostor za masovnu produkciju, niti ćete vašu kuhinju videti u svakoj drugoj kući. 

Dobijate unikatnu kuhinju koja će biti mnogo funkcionalnija jer je rađena strogo po merama vašeg prostora i ne postoji mogućnost da se nešto ne uklapa ili da vam se ne sviđa gde je određen prostor na primer za ugradnu ploču ili frižider. Kada opremate svoj dom vi imate određenu viziju koju često ne možete naći u katalozima nameštaja ili trenutnoj ponudi na tržištu, zato je uvek dobar savet razmisliti i odlučiti se za kuhinje rađene po meri. 

Kvalitetniji materijali za duži vek trajanja

Različiti materijali kod gotovih kuhinja u salonima nameštaja su upitnog kvaliteta, dok taj problem nemate ako naručite kuhinju po meri. Tada imate mogućnost da sami izaberete kvalitetniji materijal koji će vas služiti mnogo godina. Informišite se malo o različitim materijalima koji se mogu pronaći danas na tržištu. Jer može da se desi da vam se dopadne gotova moderna kuhinja ali da je izrađena od lošeg materijala. U praksi to znači da su ti lošiji materijali neotporni na vlagu i toplotu. Pa kuhinja počinje da se raspada nakon nekoliko godina. 

Kuhinje samo za vas

Kuhinje po meri se dizajniraju i izrađuju na dosta temeljniji način i možete birati kvalitetnije materijale. U našoj ponudi moguće je napraviti kuhinju po meri sa vašim dizajnom. Ili vam naš tim profesionalaca može napraviti odgovarajući dizajn. Takođe u našoj ponudi nalaze se prirodni luksuzni materijali poput mermera, kvarca, oniksa i granita. Oni će vašu kuhinju oplemeniti i uneti potrebnu dozu elegancije. 

Ne zaboravite da je radna ploča najbitniji deo kuhinje. Ona mora biti izdržljiva, kvalitetna i određene debljine da bi bila otporna na vlagu, toplotu i oštre predmete. Najveći deo radnji u kuhinji se odvija na radnoj ploči i zato se tome treba posvetiti posebna pažnja. 

Kada birate materijal za svoju kuhinju možete izabrati materijale različite teksture ili završne obrade (mat ili sjaj). Na taj način prostoriji dajete određenu dinamiku. Takođe birate kakve želite ručke ili drške na kuhinjskim ormarićima. I u kojoj boji. U našoj ponudi se nalaze sofisticirane ručke luksuznog brenda Buster+Punch čiji istančan dizajn može da podigne završni izgled svake kuhinje.