Skip links

Kristalni lusteri, lampe i ostali predmeti koji će Vašem domu dati notu luksuza?

Kristalni predmeti su rado viđen gost u svakom domu. Već nekoliko vekova unazad dekor ekskluzivnog enterijera je nezamisliv bez njih. Naravno, trendovi se menjaju pa tako i kristalne pepeljare i vaze koje smo sretali u kućama naših baka su dobile novo dizajnersko ruho. Tako da se sada iznenadimo kada vidimo moderan enterijer koji u sebi ima neki kristalni element. Od 18. veka kristalni lusteri kroz rokoko i barok eru dobijaju izgled koji je i nama danas poznat i vezuje se za tradicionalni stil u enterijeru. Današnji dizajneri su kristal stavili u nove neočekivane forme i na taj načim stvorili blistave enterijer kreacije. 

Kristalni lusteri i lampe za dramatičan izgled enterijera

kristalna lampa na konzolnom stolu

Kristali su vekovima korišćeni za izradu raskošnih lustera koji su krasili ugledne domove, vile i dvorove. Kristalni lusteri su davali prefinjenost i luksuz svakom prostoru stvarajući raskošni ambijent. Danas ako ne želite da okačite kristalni luster na plafon, obavezno bar nabavite kristalnu lampu koju ćete staviti na stočić pored garniture ili pored kreveta. Ako se odlučite za kristalnu lampu u svom enterijeru budite svesni da će ona postati centralna tačka Vaše prostorije. Kristali od kojih je lampa napravljena daće akcenat i na prirodnu svetlost u toku dana. Jer će se svetlosni zraci odbijati o kristalne površine. Budite sigurni da raskošne kristalne lampe i lusteri se polako opet vraćaju na dekor scenu i probijaju u prvi plan. Polako bacajući u senu minimalističke lustere ravnih i tankih linija.

Kristalni predmeti u vidu rasvete daće dramatičan izgled Vašem enterijeru i od njega će napraviti interesantan prostor za opuštanje. Kristal bez mnogo truda daje prostoru sofisticirani i moderan izgled. I ono što je jako važno ne vezuje se za samo jedan stil u enterijeru. 

Kristalni klub stolovi kao neverovatan spoj luksuza i praktičnosti 

kristaljni klub sto

Današnji izgled dnevne sobe se ne može zamisliti bez bar jednog klub stola koji nam služi da odložimo šolju kafe ili telefon dok gledamo TV ili odmaramo na ugaonoj garnituri. Svedoci smo da je tržište preplavljeno klub stolovima istog ili sličnog dizajna koji ne doprinose enterijeru ni na koji način. U našoj ponudi se nalaze Reflections Copenhagen kristalni klub stolovi jedinstveni na tržištu jer su kristalu dali novi, moderan oblik i primenu. Posetite naš salon kućne dekoracije i oplemenite svoj životni ili poslovni prostor sa ekskluzivnim komadom nameštaja kakav je kristalni klub sto. 

Kristalne čaše kao nezaobilazan detalj na modernoj trpezi

Povoda za slavlje uvek ima. Ali nije dovoljno staviti samo hranu za sto. Danas je skoro pa nezamislivo da se i sam trpezarijski sto ne dekoriše. Pored tematske boje i dekoracije neizostavni deo svake trpeze su i određene čaše koje će stajati pored tanjira i krasiti sto. Najbolji izbor za Vašu trpezu su kristalne čaše koje će dodati notu prefinjenosti i svečaniji ton Vašem slavlju. Jer ne želite da Vam obična čaša na stolu pokvari ugođaj. Danas na tržištu mogu se pronaći kristalne čaše modernog dizajna i drugačijih linija nego što to pamtite. I one će Vam doneti dašak glamura i elegancije za sto.