Skip links

Konzolni stolovi kao moderni dodatak vašoj dnevnoj sobi

Ako i dalje razmišljate koje su namene konzolnog stola i da li će imati svrhu u vašoj dnevnoj sobi, nemojte. Bolje pročitajte ovaj tekst i dobićete sigurno ideju kako se ovaj komad nameštaja može uklopiti u vaš životni prostor. 

Namene konzolnog stola su brojne, samo treba malo mašte i prostorne organizacije. U redovima koji slede objasnićemo vam kako da konzolni stolovi postanu deo vašeg enterijera i oplemene ga bez mnogo muke. 

Neiskorišćeni uglovi dnevne sobe su pravo mesto za konzolni sto

Ako u vašoj dnevnoj sobi postoji neki deo koji je ostao prazan oplemenite ga sa jednim konzolnim stolom. Ne samo da će vaš prostor dobiti ekskluzivnu notu već će i neiskorišćen prostor konačno dobiti svoju svrhu. Ako je taj deo sobe mali i neugledan postignite dinamiku tako što ćete iznad konzolnog stola postaviti ogledalo. Ako živite u iznajmljenom stanu i ne želite da bušite rupe u zidu možete ogledalo nasloniti na ivicu konzolnog stola uza zid. Efekat je isti, a to je povećavanje prostorije. Na taj način prostorija dobija dinamiku, dubinu i sama dnevna soba postaje zanimljivija. Konzolni sto u uglu obavezno dekorišite sa nekim predmetom koji će dati novi akcenat dosadnom prostoru. 

Konzolni stolovi na zidovima prema kojima nije orjentisan nameštaj

Ako u dnevnoj sobi imate neki zid koji stoji prazan, i na njega nije naslonjen tipski nameštaj za odlaganje odeće, komode ili TV set iskoristite ga za stavljanje konzolnog stola. Konzolni sto minimalističkog dizajna ravnih linija daće elegantnu notu prostoru, a ako na mermernu ploču stola postavite vazu sa svojijm omiljenim cvećem unećete živost u enterijer. Najčešći predlog dekoracije ovog tipa stola su primeri koji prate pravilo grupacije 3 predmeta. Naime, šta to znači u praksi? To znači da ćete na dekorativnu tacnu niskih ivica postaviti 3 predmeta različite visine i namene, na primer sveću, vazu i dekorativnu figuru po vašoj želji. 

Konzolni stolovi iza garniture za sedenje  

Ako želite da vaša dnevna soba ima ‚‚wow‚‚ efekat jedan od načina da to postignete je da iza dela za sedenje obavezno stavite konzolni sto sa dve ploče, gornjom i donjom. Na taj način možete napraviti malu biblioteku u dnevnom boravku. Poređajte svoje omiljene naslove koje ste godinama skupljali, a na gornju ploču postavite na svaki kraj stola po jednu lampu koja će pored dekorativne uloge imati i onu praktičnu, a to je da vam osvetljava stranice dok čitate knjigu. Na taj način napravićete čitalački kutak, a knjige će vam biti na dohvat ruke. 

Druga namena konzolnog stola iza sedećeg dela može bit mini bar. Poređajte raznovrsna pića na donju ploču zajedno sa tacnom na koju ćete staviti određene čaše za vino i žestinu. Na taj način ne morate ići do kuhinje zbog posluženja, već možete uživati u razgovoru sa prijateljima. Na gornju ploču je uvek dobro staviti neki dekorativni predmet da razbijete monotoniju mermerne ploče. U našem asortimanu nalazi se veliki izbor boja mermernih ploča. One uz našu pomoć veoma lako možete uklopiti u vaš enterijer. Pored izbora boje i materijala ploče možemo vam pomoći i u odabiru metalne konzole koja je sastavni deo ovakvog tipa nameštaja.