Skip links

Konzolni stolovi kao ekskluzivni detalj vašeg doma

Ako se bavite opremanjem novog stana ili kuće i stilski ste se opredelili za moderan nameštaj, onda vaš enterijer ne sme da prođe bez konzolnog stola. Konzolni stolovi su tako jednostavan dodatak, a tako efektan. Ne zauzimaju previše prostora, a daju potrebnu modernu notu.

Konzolni sto možete iskoristiti na različite načine u enterijeru, i mogu postati deo različitih prostorija u stanu ili kući. Ako ste vlasnik uzanog i dugačkog hodnika idealno bi bilo dodati jedan ili dva konzolna stola koji će doprineti da prostor ne izgleda dosadno, već elegantno i moderno. Svaki od ovih stolova je i praktiča. Tako ćete pored prelepe mermerne površine, dobiti i potreban prostor za odlaganje raznih dekorativnih sitnica. Naravno kada se vratite kući sa posla na konzolni sto možete odložiti svoju tašnu, ključeve od kola ili kesu sa namirnicama. 

Konzolni sto kao dekoracija

Kada govorimo o dekorativnim predmetima, budite maštoviti. Izaberite figure, vaze, tacnu i poređajte ih po vašem konzolnom stolu i udahnite mu život. Primer dobre dekoracije konzolnog stola je ako na plitku tacnu stavite vazu sa cvećem, svećnjak i dekorativnu figuru. A uza zid na ivicu stola postavite uramljenu grafiku. Naravno ne morate slepo pratiti ovo pravilo, možete dekorisati kako god želite.

Ovaj tip stola najviše dolazi do izražaja u dnevnoj sobi koja je malih dimenzija. Jer ovaj moderni dodatak daće glamurozni potrebni akcenat prostoru. Pošto zauzimaju malo mesta i montiraju se uza zid ovi komadi nameštaja i te kako se preporučuju za male stanove ili garsonjere. Još ako iznad njega postavite ogledalo odmah vizuelno povećavate prostor i dajete mu dubinu. Konzolni stolovi od mermera će svaki enterijer učiniti luksuznim i dopadljivim. Na vama je samo da se odlučite između brojnih dezena mermera. Ono što još odlikuje ovaj tip stola su elegantne tanke linije koje će u boji mesinga uneti toplinu u vaš dom. I dati mu potrebnu dozu glamura. 

Ako imate prostran dnevni boravak sa previše prostora možete jedan konzolni sto postaviti iza garniture za sedenje i iskoristiti ga kao bar, ili policu za knjige. I na taj način napraviti od sobe dve celine. 

Sta su konzolni stolovi?

Konzolni stolovi su uvek mix, odnosno spoj dva materijala, metalnog rama i mermerne ploče. U zavisnosti da li vam enterijer odiše sivom bojom, skandinavskom estetikom, ili ste se opredelili za mesingane i zlatne detalje, tako odaberite i boju mermera i rama. Kombinacija ima mnogo, na vama je samo da izaberete. Kod nas u asortimanu postoji veliki izbor konzolnih stolova.  Stojimo vam na raspolaganju za svaki savet i preporuku prilikom odabira prave kombinacije za vaš dom.

Trend koji već godinama vlada u enterijeru su komadi nameštaja sa mesinganim sjajem, mesinganim nogarima ili ramom. Tako da ako želite moderan izgled doma koji je u trendu ovo bi bila kombinacija za vas sa mermernom pločom odgovarajuće boje odgore. Dizajn konzolnog stola je jednostavan, minimalistički, veoma moderan i savremen tako da ćete imati aktuelan komad nameštaja dugo godina. 

Konzolni stolovi su komad nameštaja koji odgovara na brojne potrebe modernog doba i uklapa se u svaki savremen enterijer. Tako da ako želite da date savremen pečat vašem domu nemojte ga zaobići.