Skip links

Konzolni sto – 4 saveta za kupovinu

Postoje načini kako estetski možete podići izgled dnevne sobe na jedan viši nivo i mi ćemo se potruditi da vam približimo i objasnimo jedan od njih. Takođe hodnik može biti prostorija koja ako se ne dizajnira kako treba može biti veoma dosadna. Hodnik je prostorija u koju se prvo ulazi spolja i koja treba da ostavi utisak dobrodošlice i topline. Ako vam je prostor moderan, elegantan i brižljivo dizajniran i hodnik treba da to oslikava. Ako u svom životnom prostoru imate mali i uzak hodnik konzolni sto je komad nameštaja koji će vašem hodniku dati notu luksuza i nagovestiti kakav dizajn se oslikava u celom stambenom prostoru. 

konzolni sto

Moderan konzolni sto je pogodan još i za dnevnu sobu, spavaću sobu, pa čak i za kancelariju u kući, to je taj unikatni komad nameštaja koji će svojim elegantnim linijama učiniti vaš dom luksuznim. Na modernom konzolnom stolu svaka dekoracija će izgledati odlično; bilo da su to knjige, lampa, keramičke figure ili umetnička dela. U nastavku teksta podelićemo sa vama 4 saveta kako da budete sigurni da ste odabrali odgovarajući moderan konzolni sto za svoj dom.

Konzolni sto i odgovarajuća veličina površine

Kada birate konzolni sto za svoj dom najbitnije je da odredite njegovu veličinu koja mora biti u skladu sa veličinom vašeg prostora. Ovaj široki i visoki sto ne sme biti preširok za vaš hodnik, niti preuzan za dnevnu sobu. Takođe, veličina konzolnog stola mora biti prilagođena dekoraciji koju želite da stavite na njega. Ako je konzolni sto mali, ne možete postaviti više od dva dekorativna predmeta, jer će sto izgledati prenatrpan. 

Bojom konzolnog stola unesite jednostavnost dizajna u vaš dom

Moderni konzolni sto možete napraviti u mnogo različitih boja jer su mogućnosti i paleta boja veliki. Ono na šta morate obratiti pažnju je da boja konzolnog stola prati stil vašeg doma i paletu boja koju ste odabrali za enterijer. Razmislite kakav utisak želite da ostavite i dizajnirajte konzolni sto u tom smeru. Ako se dvoumite, uvek se odlučite za belu ili crnu jer to će doneti efekat traženog luksuza koji ne izlazi iz trenda. 

Dinamiku prostora postignite pravim materijalom

Ovaj komad nameštaja napravite od materijala koji je već zastupljen u vašem domu da biste napravili harmonični koncept. Ako u enterijeru imate zastupljen mermer i metal na primer, idealno bi bilo napraviti konzolni sto čija je površina od mermera postavljena na metalnu osnovu. Na taj način konzolni sto prati enterijersku priču vašeg doma. A dekorativni predmeti koje na njega postavite predstavljaće vaš lični dekorativni pečat. Pogledajte ponudu naših modernih konzolnih stolova, a tim naših stručnjaka vam može pomoći prilikom odabira materijala. 

Dekorišite konzolni sto na pravi način

Kada je dekoracija konzolnog stola u pitanju postoji par pravila kojih bi se trebalo pridržavati. Tako ćete dobiti onaj wow dizajnerski efekat. Bilo bi poželjno da dekorativne predmete grupišete u trojke. Odnosno da na tacnu stavite 3 različita dekorativna predmeta koja su različite visine, da biste postigli potrebni balans i dinamiku. Poželjno je da ne postignete simetriju. A ako stavljate umetnička dela na ovaj sto uza zid, njihov ram neka bude tanji od metalne osnove stola.