Skip links

Koje podne obloge su najbolje za Vaš dom

Kada uređujete svoj dom od nule postoji mnogo detalja o kojima se mora voditi računa da bi finalni rezultat bio zadovoljavajuć. Međutim, dok se ne stigne do detalja i dekorisanja doma postoje krucijalne stvari koje se moraju rešiti i odabrati. Jer bez dobre osnove nema dobrog dizajna niti uređenog doma. Odabir podnih obloga za Vaš dom je jedna od najvažnijih odluka koju morate doneti prilikom uređenja svog prostora jer to su površine koje će istrpeti najviše raznoraznih uticaja. Na podnim oblogama ne treba štedeti jer po njima ćete gaziti svakodnevno. A nosiće i teret nameštaja. I bilo bi poželjno da se uklope u ostali dekor stambenog prostora. 

podne obloge

Podne obloge treba svojom bojom, materijalom i teksturom da stvore opuštajući ambijent koji će Vam prijati nakon napornog radnog dana. Postoji par osnovnih smernica kojih se morate držati kada birate podne obloge. Prva je birate dugotrajne i kvalitetne materijale. Jer složićete se sofu ćete lako zameniti nakon par godina, a pod u prostorijama i ne tako lako. U redovima koji slede pisaćemo o  materijalima i podnim oblogama koji zavređuju Vašu pažnju i koji treba da se nađu u Vašem domu. A ako i dalje budete imali nedoumicu oko izbora poda obratite se timu naših profesionalaca koji će Vam izaći u susret i pokazati sve podne obloge iz luksuzne ponude Hakwood-a

Drvene podne obloge – spoj elegancije i prirodnog materijala

Drveni podovi predstavljaju rešenje koje će zadovoljiti i najizbirljivije klijente jer pružaju mnoštvo benefita životnim prostorima. Podne obloge od drveta posebno je dobro staviti u dnevnu sobu jer ćete tu provoditi najviše vremena, a drvo se teško haba, akustički je nepropustljivo, lako se održava i teže potamni tokom godima. Drvo je takođe prirodni materijal koji će stvoriti prijatan ambijent i utopliti svaki enterijer. 

Laminat – moderna sofisticiranost ravnih linija

Laminati su odlično moderno rešenje jer se izrađuju u preko 500 nijansi. Samim tim su pogodni za sva moguća dizajnerska rešenja. Ako imate specifičan ukus i tragate za određenom bojom drveta koja će se uklopiti u ostatak zamišljenog enterijera laminat je za Vas pravo rešenje. Laminati se mogu pronaći u toplim nijansama drveta, ali i u veoma tamnim bojama koje daju određenu sofisticiranu i rustičnu notu enterijeru. Laminati su veoma otporne i izdržljive podloge koje su veoma jednostavne za održavanje. Uz odabir prave nijanse mogu biti i tople enterijerske površine. 

Parket – renomirani podovi sa dugom tradicijom

parket u lepom stanu

Ovo je jedan od najstarijih načina oblaganja podova. Parket se izrađuje od prirodnog materijala, i nosi u sebi dozu elegancije koja popravlja celokupni utisak u prostoriji. Parketi kao i sve druge podne obloge od drveta mogu da imaju dug životni vek i nisu teški za održavanje. Jedina mana parketa je ta što nije otporan na vlagu. Tako da ako se slučajno dogodi poplava u stanu ili kući možemo se pozdraviti sa podovima. Parket je veoma debeo, odnosno daščice parketa, pa se tokom godina više puta može brusiti, lakirati i osvežavati. Materijal od koga se najčešće izrađuje parket je hrast, orah, jasen i bambus.