Skip links

Kamini kao najbolji saveznici za ušuškanost doma

Kada pomislite na kamin sigurno pomislite na osećaj topline i ušuškanosti. Jer ovaj funkcionalni komad koji može da krasi vaš enterijer je upravo simbol toga. Na današnjem tržištu možete naći pregršt modernih dizajnerskih rešenja kada govorimo o kaminima. A razvoj i menjanje enterijerskih trendova prate i savremeno dizajnirani kamini. 

Mnogi od nas vezuju kamine za stara barokna ložišta. Ili za vrstu peći koja je rezervisana samo za planinske kolibe ili stare građevine. Međutim danas kamini imaju otvore koji su jasnih i svedenih linija, i lako se uklapaju u različite prostore. Kamini su stvar sofisticiranog izgleda enterijera i prestiža, ne stvaraju dim tokom rada jer ih pokreću različiti sistemi i goriva. Za razliku od modela iz prošlosti. Sada kamine može da pokreće vodena para, električna struja ili bioetanol. Kako se ti novi sistemi uklapaju u enterijere budite slobodni da nas pitate. Jer mi u ponudi imamo više različitih modela kamina od mermerne i granitne obloge koji mogu biti pravi izbor za vas. To su kamini pojednostavljenih rešenja, ali uz dobar dizajn možete da dobijete elegantan i sofisticiran izgled ne samo prostorije već celokupnog životnog prostora.

Nemojte da mislite da morate opremiti stambeni prostor u određenom stilu da biste ugradili kamin. Današnji kamini odgovaraju potražnji savremenog doba i mnoštvu stilova, tako da bilo da vam je stan minimalistički opremljen, ili imate kuću eklektičnog dizajna savremeni kamini se mogu prilagoditi prostoru. 

Ono što je zajedničko za ova savremena ložišta je to što ćete dobiti elegantan dekor koji će oplemeniti i utopliti vaš prostor. Svaki kamin postavljen u centralnoj prostoriji će učiniti životni prostor prijatnijim i udobnijim za boravak.

kamin sa mermernim okvirom

U nastavku teksta pročitajte 3 predloga moderne postavke kamina, i možda dobijete inspiraciju kako da to učinite u vašem domu. 

Dvostrani kamini povezuju otvorene prostore

Ako živite u prostranom stanu ili kući dvostrani kamini su praktično i estetsko rešenje koje će podići uređenje vašeg prostora na jedan viši nivo. Sa njim možete ili podeliti ili povezati prostorije jer ako se dobro strateški postavi kamin može da greje i bude dekor u dve ili tri prostorije. Odlično je rešenje za otvorene prostore koji sačinjavaju kuhinju, dnevnu sobu i trpezariju. 

Minimalistički ugrađen kamin daje elegantnu notu prostoru

Ako želite toplinu u svom domu, ali ne želite da se on izdvaja ili previše zauzima prostora u dnevnoj sobi, možemo vam ponuditi veliki izbor minimalističkih ugradnih kamina od mermernih ili granitnih obloga. Ako nemate jasnu sliku u glavi kako bi to trebalo da izgleda ili niste spremili dizajn kamina naš tim profesionalaca vam može u tome pomoći. Sofisticiran izgled minimalističkog prostora upravo se postiže ugradnim kaminom sa mermernom oblogom. Jer glavni fokus ovih kamina je vatra u centralnom delu. 

Zastakljeni kamini kao novi trend transparentnosti u enterijeru

Najnoviji trend kada su kamini u pitanju predstavljaju stakleni kamini. Odnosno ugradni kamini koji na jednoj ili na obe strane imaju staklo. Kod ovakvih kamina akcenat je na trasparentnosti i toplini vatre koja estetski podiže jednu ili dve prostorije. Svedoci smo da se ovakav tip kamina sve više postavlja u centralni deo prostorije i na taj način imitira ognjište.