Skip links

Kako da uklopite klub sto sa ostalim nameštajem u prostoriji?

Ambijent dnevne sobe ne možemo da zamislimo bez svog omiljenog kauča, troseda ili ugaone garniture i odgovarajućeg klub stola. Jedino se postavlja pitanje kako klub sto uklopiti sa ostatkom nameštaja u ovoj prostoriji. Klub sto pre svega treba da bude praktičan i funkcionalan jer mora da odgovori na sve potrebe savremenog života. 

To su delovi nameštaja koji nam olakšavaju svakodnevni život jer nam služe da odložimo šoljicu kafe ili čaja, novine i knjige koje čitamo za vreme popodnevnog odmora. Pored praktičnosti klub sto mora biti i estetski pogodan, jer on sam po sebi može predstavljati dekor prostorije. Dobro dizajniran klub sto od pažljivo biranih materijala ne zahteva posebne dekorativne predmete na njemu, već je sam po sebi malo umetničko delo. 

Pažljivo birajte ovaj komad nameštaja, jer iako malih dimenzija, on može da kreira dinamiku i sliku dnevne sobe. Klub stolovi predstavljaju centralnu tačku dnevne sobe i ostali nameštaj se organizuje prema tome.

 

Koja uloga igra klub sto u enterijeru?

Ovo je prvo pitanje koje treba da postavite sebi pre nego što se bacite u potragu za klub stolom. Da li će sto da ima samo dekorativnu funkciju, da li će da služi za odlaganje, ili će imati neku treću namenu, to samo vi znate. Ključ vašeg problema je rešenje ovog pitanja, jer kad odredite funkcionalnu ulogu nekom komadu nameštaja vi onda znate šta treba da kupite. Ako iz nekog razloga imate prostor specifičnih dimenzija, naša preporuka je da obavezno radite klub sto po meri, jer gotovi stolovi na tržištu neće zadovoljiti vaše potrebe. 

Jedan veliki klub sto ili više manjih?

Ako imate veliki prostor određen za dnevnu sobu koju ste ispunili sa više sedećih garnitura možete birati između velikog klub stola ili više manjih koje ćete moći rasporediti asimetrično po prostoriji. Kada stavite dva ili tri klub stola, ta kompozicija razbija fokus jedne tačke i vaš prostor čini dinamičnim. Kada imate više klub stolova u dnevnoj sobi broj mogućih kombincija nameštanja je velik. Tako da kad vam dosadi, samo promenite raspored stolova, i unećete svežinu u svakodnevicu, a prostor ćete učiniti interesantnim. 

Klub sto sa podignutim ivicama

Kada govorimo o praktičnim rešenjima za dnevnu sobu ovo je sigurno broj jedan. Ovi stolovi podsećaju svojim oblikom na poslužavnik. A ako vam se desi da slučajno nešto prospete, tečnost ostaje tu gde jeste, na stolu. Na taj način čuvate tepih, a svi znamo koliko je preteško čistiti fleke od kafe i vina. Poslužavnik klub stolovi olakšavaju život ako imate u kući malu decu. Jer nema bojazni da će nešto povući sa stola i srušiti na sebe. 

Stolovi sa mermernom površinom

Ako želite klub sto u svojoj dnevnoj sobi koji će biti pravo remek delo i na kome će biti fokus prostorije, definitivno treba da razmislite da napravite po meri klub sto sa mermernom površinom. Na taj način unosite dozu elegancije i glamura u vaš dom. A dobijate komad nameštaja od materijala koji je dugotrajan, lako se održava i pleni svojom lepotom.

masivni klub sto od mermera