Skip links

Kako da dekorišete vaš mermerni klub sto sa stilom?

Kupovinom klub stola za svoj dom niste završili u potpunosti posao, a to znači, da ga morate pažljivo dekorisati. Ako želite da vaš klub sto u dnevnoj sobi privuče pažnju, i pored praktične svrhe odlaganja morate naučiti par trikova kako da ga estetski podignete na viši nivo, i napravite pravi luksuzan kutak u centralnom delu prostorije. U redovima koji slede podelićemo sa vama par trikova kako da dekorišete mermerni klub sto sa stilom. 

klub sto

Podelite veliki klub sto na više sekcija

Ako imate prostranu dnevnu sobu u koju ste stavili veliki klub sto problem može nastati jer niste sigurni kako da ispunite toliku praznu površinu. Odgovor je veoma lak, a to je podelite u glavi klub sto na više istih sekcija, i tako ga dekorišite. Da ne upadnete u problem i ne natrpate previše dekorativnih predmeta; jednostavno u jednu sekciju stavite korpu sa voćem; u drugu sekciju postavite tri časopisa ili tri knjige; u treću sekciju postavite vazu sa cvećem i tako redom. 

Sezonski menjajte postavku na klub stolu

Godišnja doba su odličan razlog da sa njihovom smenom menjamo i postavku na našem klub stolu. Na taj način razbićete dosadu i nećete uvek gledati tokom cele godine iste dekorativne predmete. Na proleće neka to bude neki zeleni detalj koji nagoveštava buđenje prirode, na leto postavite ukrasnu školjku da asocira na more, jesen je idealna za plišanu bundevu, a zimi stavite sveću i neki ukras koji asocira na dolazak praznika. 

Dekorativni predmeti neka budu različite visine

Kada dekorišete klub sto dizajneri enterijera uvek upozoravaju da vam dekorativni predmeti budu različite visine jer ako su iste ništa se neće primetiti, niti dovoljno istaći. U praksi to znači kupite sveće, vaze i dekorativne predmete različite visine. 

Klub sto i pravilo trojke

Kada počinjete dekoraciju klub stola uvek se setite pravila trojke koje kaže da prvo podelite vaš sto u glavi na tri sekcije i vidite gde najbolje stoje dekorativni predmeti, na levoj, desnoj strani ili u sredini. Ovo pravilo možete primeniti i kod grupisanja dekorativnih predmeta kada ste odredili najbolju sekciju na stolu gde ćete ih staviti. U praksi to znači na primer u desnu sekciju postavite tri dekorativna predmeta; knjigu, vazu i svećnjak. 

Kontrastne boje

Ako imate u dnevnoj sobi klub sto od prirodnih materijala neutralne boje ili bele preporuka je da stavite dekorativne predmete u boji koji će kontrastom privući pažnju i staviti fokus na centralni deo prostorije. Ako ipak imate sto tamne boje ili crne, onda je preporuka da koristite metalne dekorativne predmete da tim sjajem naglasite centar dnevne sobe. 

Izaberite stranu

Ako imate veliku dnevnu sobu i masivan klub sto preporuka je da izaberete stranu koju ćete dekorisati. Jer ne želite da sto i prostor odaju utisak prenatrpanosti. To znači donesite odluku da li ćete dekorisati levu ili desnu stranu stola. A ona koja ostane bez dekora tu stranu stola ćete koristiti za posluženje kafe i čaja. 

Nadamo se da su vam se dopali naši predlozi za dekorisanje klub stola i da su vam bili korisni.