Skip links

Aksesoari koji će vašu prostoriju učiniti elegantnijom

Bez obzira na to koji ste stil izabrali za vaš dom, potrebno je da se u njega ubace odgovarajući aksesoari. Jer to je upravo odlika enterijera koja će vašem prostoru dati udobnost i harmoniju. 

Kada ste se pozabavili sa postavljanjem nameštaja u kući ili stanu na red dolazi dekoracija koja će upotpuniti stilsku priču. Na ovo je potrebno obratiti posebnu pažnju, iako se na prvi pogled to ne čini tako. Često se desi da kada se u stambeni prostor postave svi aksesoari koji vam se dopadaju ili su te sezone u trendu kompletna prostorija postane neprivlačna. Treba težiti stvaranju kohezivnog i elegantnog prostora, a to je veoma lako, samo ako se ispoštuju određena pravila. 

Aksesoari u zavisnosti od velicine prostorije

Prostrane dnevne sobe ili otvoreni koncepti sa trpezarijom i kuhinjom su lakši za ukrašavanje jer imate veću slobodu i možete odabrati i veće dekorativne predmete poput umetničke slike ili podne lampe. Međutim, kada govorimo o malim prostorima ovde je uvek bolje odabrati manji, dekorativni aksesoar jer se lako može desiti da ugušite prostor ako ga pretrpate sa masivnom dekoracijom. Veliki dekorativni predmeti pojedu prostor i dnevnu sobu bacaju u senku. Na taj način takođe gubite funkcionalnost prostorije jer ste fokus stavili na aksesoar.

aksesoari od mermera

Bilo bi poželjno da pre kupovine dekoracije napraviti spisak ili nacrt vašeg prostora. Sa rasporedom nameštaja i ostalim elementima. Jer je to dobar način da vidite da li ćete kupovinom određenog aksesoara smanjiti vizuelno prostoriju. Sve više u enterijeru su zastupljeni funkcionalni aksesoari koji prosto rečeno nisu samo lepi, već imaju i neku funkciju i olakšavaju vam život. Savet vredan pažnje je da se uvek opredelite za dekoraciju izrađenu od prirodnih materijala jer na taj način oživljavate ambijent i dobijate lep dodatak u prostoriji. Prilikom uređenja zapamtite prosto pravilo, a to je da detalji ne treba da budu previše očigledni i da ceo fokus prisvoje na sebe, već bi trebalo da odaju elegantan utisak koji će upotpuniti ambijent i atmosferu vašeg životnog prostora. 

U nastavku teksta upoznaćemo vas sa 3 funkcionalna enterijer aksesoara koji će vašu prostoriju učiniti elegantnijom. A neće progutati prostoriju niti pokupiti fokus. 

Elegantni držači za satove kao aksesoari

Ako ste se pitali na koji način da odložite ručni sat kada se vratite kući sa posla nudimo vam jednostavno luksuzno rešenje. U vidu držača sata elegantnog dizajna i vrhunske izrade. U našoj ponudi pogledajte nekoliko različitih modela držača za satove koji će ulepšati vaš enterijer i dati mu elegantnu notu. Ovakav držač predstavlja najefektiniji i najlakši način za odlaganje, a ujedno osvežavate prostor sa ekskluzivnom dekoracijom. 

Mermerne pepeljare kao vid neprolazne klasike na stočiću

Grešite ako mislite da je ovo dekoracija rezervisana samo za pušače. Jer je mermerna pepeljara luksuzni aksesoar koji će svaki klub sto učiniti elegantnijim. U našoj ponudi nalaze se pepeljare klasičnog dizajna ravnih linija, različite boje mermera koje lako možete uklopiti u vaš enterijer. 

Moderni svećnjaci od mesinga

Svetlost sveća omekšava svaki životni prostor. Čini ga prijatnijim i dovodi u harmoniju. A to je atmosfera koju želimo da postignemo u svom domu. Svećnjaci mogu biti za jednu ili više sveća različitog oblika postolja i dizajna. Izrađenih od mesinga jer upravo je mesing materijal koji odlično ide uz bele duge sveće i čini enterijer toplijim. U našoj ponudi možete pogledati svećnjake od mesinga renomirane londonske firme Buster+Punch koja se bavi isključivo proizvodnjom luksuznih aksesoara za vaš dom.