Skip links

7 načina kako da iskoristite ogledalo u enterijeru

Ogledalo je oduvek odličan saveznik u dekorisanju enterijera i rado viđen predmet u mnogim kućama i stanovima. Pored toga što izgledaju lepo u životnom prostoru ogledala vizuelno proširuju prostoriju i tako imaju i još jednu bitnu funkciju u enterijeru. Dizajneri enterijera pažljivo projektuju gde će postaviti ogledalo u stambenom prostoru jer dobro postavljena ogledala mogu prostor učiniti većim, prozračnijim  i funkcionalnijim. Dom se ne može zamisliti bez ogledala, pogotovo ne hodnik gde poslednji put pre izlaska iz kuće pogledamo još jednom kako izgledamo. Ako se odlučite za ogledalo jedinstvenog dizajna, oblika i teksture dobićete dekorativni predmet koji će biti upečatljiviji i od umetničke slike ili fotografije na zidu. U redovima koji slede otkrićemo Vam 7 najboljih načina kako da iskoristite ogledalo u enterijeru i učinite Vaš dom modernim i prostranim. 

Neophodno ogledalo u hodniku 

Ogledalo u hodniku je jedan od najstarijih oblika korišćenja ovog predmeta. I danas teško da možete zamisliti hodnik u svojoj kući ili stanu bez ogledala u ulaznom holu. Pored toga što se možete pogledati poslednji put u ogledalu pre izlaska iz kuće, ogledalo uzanim hodnicima dodaje širinu i odražava prirodnu svetlost koja treba da dolazi od ulaznih vrata. Naša preporuka je da stavite veliko ogledalo sa širokim ukrasnim ramom u hodnik. 

ogledalo u hodniku

Ogledalo iza konzolnog stola 

Ako u prostoriji imate manjak prostora, to obavezno regulišite ogledalom. Ako iza konzolnog stola postavite ogledalo proširićete prostor i dnevna soba Vam neće izgledati skučeno. Na konzolnom stolu možete držati ukrasne predmete i cveće u vazi koje će se ogledati i dobiti punoću oblika. Ogledala takođe možete postaviti i iza nekog drugog tipa nameštaja. Ili na frontove ormara i plakara i tako od njih napraviti fiksne delove enterijera. 

ogladalo iznad konzolnog stola

U dnevnoj sobi

Ako se dobro odabere ogledalo za dnevnu sobu ono može postati fokusno mesto prostorije. Ako ne možete da pronađete luksuzno ogledalo pogledajte našu ponudu Reflections Copenhagen sofisticiranih ogledala i pronađite nešto za svoj dom. Ova luksuzna ogledala imaju elegantan i sofisticiran dizajn koji je vanvremenski i sigurno će zadovoljiti i one sa izbirljivim ukusom. Postavite ogledalo tako da se nalazi na suprotnom zidu od prozora i tako napravite efekat prostrane dnevne sobe.  

Kao zidni panel u kuhinji

Ako Vam je kuhinja mala i pretrpana posuđem i kuhinjskim uređajima ogledalo u ramu ili bez njega koje postavite kao zidni panel je pravo estetsko rešenje za Vas. Vizuelno ćete proširiti prostor za kuvanje, prostorija će delovati manje natrpana, i stvorićete iluziju dodatnog prostora. 

Za wow enterijerski momenat

Za mnoge dizajnere ovaj predmet je instrument kojim postižu wow efekat u enterijeru. Dramatičan efekat u uzanim prostorija postižu upravo uz pomoć ogledala. A ako više manjih ogledala različitog oblika spoje na zidu poput mozaika dobijaju umetnički efekat dobro smišljenog dizajna. 

U spavaćoj sobi

Velika samostojeća ogledala u spavaćoj sobi su pomoćnik prilikom odabira odevnih kombinacija koje je uvek poželjno staviti između kreveta i ormara. 

Uz pomoć ogledala unesite zelenilo u stan

Ako ispred kuće imate baštu sa cvećem obavezno stavite ovaj predmet naspram nje i na taj način donesite zelenilo u prostoriju.