Skip links

5 najboljih načina kako da čuvate svoj nakit

Verovatno imate gomilu nakita koji držite po fiokama, i ne znate kako da ga organizujete. I uvek nosite isti nakit, jer pre izlaska iz kuće ne možete da nađete odgovarajući aksesoar. Ovo je problem skoro svake žene. Jer kao što je potreban sređen ormar da bismo lakše pronalazili određenu garderobu i znali šta ujutro da obučemo za posao, tako je jako bitno organizovati aksesoar kako bi znali gde su nam omiljene narukvice i ogrlice. Kada nakit nije lepo organizovan često zaboravimo šta smo kupile. I onda nosimo uvek isti jer nam je teško da ga pronađemo. Kada uredno složite nakit na posebno mesto predviđeno samo za to spremanje ujutro će biti mnogo lakše. Da biste imali svoj omiljeni nakit na dohvat ruke otkrićemo Vam 5 najboljih načina kako da čuvate svoj nakit i uvek izgledate sređeno. 

Izložite nakit da ga svi vide

nakit na mermernom stolu

Budite kreativni i poseban deo jedne prostorije odvojite za kutak u kome ćete izložiti svoj nakit. Ali tako da se vidi. Napravite ormariće sa staklenim vratima ili otvorene police sa kukicama na koji ćete okačiti svoje ogrlice i narukvice. Kada Vam nakit bude na vidiku uvek ćete znati sa čime raspolažete kada budete slagali odevne kombinacije. 

Organizujte nakit u fiokama

Najbolji način da čuvate svoj nakit je da u ormarima imate posebne fioke gde ćete spremiti svoje omiljene narukvice, ogrlice i prstenje. U fioke je potrebno smestiti plišane poslužavnike poput onih koje ste mogli videti u zlatarama. Jer one imaju separatore koji će odvojiti prstenje od narukvica. Ako ne želite separatore da Vam razdvajaju nakit možete staviti i obične poslužavnike. Oni će složiti i ukrotiti sav Vaš aksesoar. Bitno je postaviti nakit na tacnu. Jer bez toga prstenje, narukvice i ogrlice samo će leteti po fioci kada se ona zatvori i otvori. 

Stara dobra kutija za nakit 

Danas na tržištu postoji veliki izbor klasičnih kutija za nakit koje će pored svoje upotrebne vrednosti biti i odličan dekor na noćnom ili konzolnom stočiću. Postoje različite veličine kutija za nakit koje su praktično dizajnirane sa posebnim pregradama za posebne vrste nakita. Kada sav svoj aksesoar složite u elegantnu kutiju za nakit nećete imati problem pronalaska određenog komada kad krenete na posao ili grad. Takođe, kutije za nakit su veoma praktične jer se u njima nakit ne može zamrsiti niti oštetiti. 

Moderni dekorativni držači za nakit

Ako poželite da na nesvakidašnji način izložite svoj nakit dekorativne skulpture u obliku ispružene anatomske ruke su idealan izbor za Vas. U našem Mermeta salonu možete pogledati ekskluzivne držače za nakit Grand Tour by Vito Nesta u obliku elegantne anatomske šake koja će predstavljati pravo umetničko delo u Vašem domu čak iako ne okačite svoj nakit na nju. Ovako moderni držači za nakit specifičnog dizajna su pogodni da se postave u dnevnoj sobi. Da ih što više ljudi vidi jer su izrazito dekorativni. 

Okačite nakit na zid

Ako imate posebnu prostoriju koja Vam je ujedno i garderober bilo bi idealno odvojiti deo zida na koji biste mogli okačiti sve Vaše ogrlice. Nabavite metalne držače i kukice koje će se lepo uklopiti sa ostalim enterijerom. I okačite svoj omiljeni aksesoar na mesto gde se sigurno neće zamrsiti i pohabati.